HuisvanQi

Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode binnen de Chinese geneeswijze. 

Het doel is om meer energie te krijgen door mijn behandelingen.

Als ik de intake met je heb afgenomen kijken we welke behandeling het beste bij je past. Ook voeding en leefstijl worden besproken omdat dit ook zeker belangrijk is om weer in balans te komen.

Energiehuishouding herstellen

Met acupunctuur roepen we dus het zelf-genezend vermogen van jouw lichaam op. Een verstoring ontstaat meestal doordat de energiehuishouding van jou uit balans is. Deze energie, ook wel Qi of Chi genoemd, stroom door de Meridianen in ons lichaam. De punten die worden aangeprikt zijn te vinden op deze Meridianen.

Het lichaam wordt gezien als een groot samenhangend geheel, in de laag net onder de huid worden de naaldjes gezet. Door stimulatie worden blokkades in het lichaam opgeheven en wordt het lichaam gestimuleerd de balans in de verstoorde energiehuishouding te herstellen.

Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van steriele naaldjes. Bij acupressuur en Tuina massage gebruik ik geen naalden maar masseer ik de acupunctuurpunten.

Tijdens een behandeling wordt er meerdere malen gevraagd wat je voelt en als er een plekje gevoelig is wordt daar rekening mee gehouden.

Zodra je de Chi voelt krijg je een stroming op de plaats van de naald.

Acupunctuur doet geen pijn, de naaldjes die gebruikt worden zijn extreem dun en tijdens een sessie blijven ze er ongeveer 20-30 minuutjes inzitten voor ze eruit worden gehaald.