HuisvanQi

Intake en behandeling

Het eerste consult voor de Tuina massage of acupunctuurbehandeling begint aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en een pols en tong analyse volgens de TCM, de traditionele Chinese geneeskunde.

Bij de intake wil ik helder krijgen wat je klacht of probleem is, hoe dat zo gekomen is en of ik de geschikte therapeut ben om je te behandelen.

Vervolgens stel ik samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Vergelijk deze diagnose niet met een diagnose die je van de dokter krijgt, vanuit de Chinese zienswijze wordt gekeken naar ons energetisch systeem waarmee we meridianen behandelen.

Ieder mens is uniek en ieder mens voelt en maakt zijn eigen genezingsproces door, daardoor is het van tevoren moeilijk vast te stellen hoeveel behandelingen er nodig zijn om deze te verbeteren of te verhelpen. Samen bespreken we wat ik voor je kan doen, hoe lang ik denk nodig te hebben en welke middelen ik in ga zetten.

Behandelingen

PHOTO-2022-02-15-17-32-21 2

Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode binnen de Chinese geneeswijze. Het doel is om meer energie te krijgen door mijn behandelingen.

Als ik de intake met je heb afgenomen kijken we welke behandeling het beste bij je past.

PHOTO-2022-02-15-17-32-21

(Tuina) massage

Bij een massage behandeling neemt vermoeidheid in de spieren af en ontspant je lichaam. Tuina therapie is zeer effectief voor het behandelen van klachten die te maken hebben met de wervelkolom, de gewrichten, spieren en pezen.

PHOTO-2022-02-15-17-32-20

Cupping

Een cupping massage is bij uitstek geschikt voor het verzachten of voorkomen van klachten als: pijnlijke spieren, rugklachten, schouderklachten en spijsverteringsproblemen.

Deze vorm van massage heeft een diepgaande en krachtige werking.

PHOTO-2022-02-15-17-32-22 2

Voeding en leefstijlcoaching.

Als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk heb ik jaren voeding en leefstijladviezen gegeven naast alle andere consulten. Overgewicht, diabetes type 2 en hoge bloeddruk zijn een paar voorbeelden waarbij leefstijlverandering zorgt voor meer energie en minder medicatie.

Contact

Miranda Maatkamp
Dorpstraat 71
4128 BW Lexmond