HuisvanQi

Wie ben ik?

Ik ben Miranda Maatkamp, in 1972 geboren in Lexmond waar ik nog steeds met veel plezier woon, midden op het dorp samen met mijn 3 kinderen en 2 honden.

Na de HBOV in 1998 eerst 6 jaar gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking, vervolgens de wijkverpleging ingegaan en de afgelopen 17 jaar als praktijkverpleegkundige gewerkt in een huisartsenpraktijk.  

“Out of the box” denken heb ik altijd leuk gevonden en zo startte ik in 2018 de studie acupunctuur aan de Total Health academie in Houten. Niet beseffende hoe zwaar deze opleiding was en wat het eigenlijk inhield. Maar ik heb zoveel geleerd en het heeft mijn visie op gezondheid en ziekte zo veranderend. De oosterse geneeskunde is een hele mooie aanvulling op alle ‘westerse’ kennis die ik al in mijn bezit heb.


Ik heb lange tijd veel stress ervaren, ik ‘moest’ van alles van mezelf en voelde me zo uit balans. Pas toen ik echt met mezelf aan de slag ging en mijn leefstijl veranderde waardoor ik minder in mijn hoofd zat en mijn lijf weer ging voelen kwam de balans en verbinding met mezelf weer terug. Ik kon weer ontspannen, ging gezonder eten en beter slapen.

Dat gun ik jou ook. Dat je je eigen keuzes kunt maken die voor jou belangrijk zijn, keuzes vanuit je verlangen en waar jij energie van krijgt.

Ik ben graag buiten, in mijn tuin. Of wandelend aan de Lek met mijn honden. De boten zien varen en struinen over de vele strandjes.

Ook houd ik van lekker eten maar vooral van gezond eten en ‘puur eten’. 

Mijn ouders hebben een grote moestuin waar ik ook regelmatig in te vinden ben. Groenten, kruiden en bloemen zaaien en oogsten vind ik ontzettend leuk om te doen.  En vooral om er dan thuis verder mee aan de slag te gaan en er iets lekkers van te maken.

In april 23 heb ik mijn diploma ‘Leefstijlcoach’ gehaald aan de academie voor Holistisch coachen. Zo kan ik jou nog beter begeleiden in het krijgen van een gezonde leefstijl. 

Ik geloof in een leven lang leren, ik heb hier enorm veel plezier in, ik ben nog lang niet klaar en heb nog volop ideeën voor de toekomst.

Kleine dingen met veel liefde…
Het gaat er niet om hoeveel we doen, maar met hoeveel
Liefde we iets doen. En het gaat er niet om hoeveel we
geven, maar hoeveel liefde we erin stoppen.
Voor God is niets klein.

——–MOEDER TERESA