HuisvanQi

Even voorstellen

Hoi, ik ben Miranda, geboren en getogen in Lexmond. Een klein dorp aan de lek. Samen met mijn gezin woon ik heel fijn midden op de dorpsstraat. Achter in de tuin is mijn praktijk, “Huis van Qi”. Een fijne knusse ruimte waar ik helemaal in mijn element ben. 

Ik ben veel buiten. Ik wandel graag  langs de Lek. De boten zien varen en struinen over de vele strandjes. Ik zwem zomer en winter en de verandering van de seizoenen vind ik prachtig. 

Verder lach ik graag. Ik ben een dromer en af en toe ook wat verstrooid. Sporten is mijn uitlaatklep. Hardlopen, mountainbiken en skiën vind ik ontzettend leuk om te doen. 

Ik geniet van de verbinding met mensen, mooie gesprekken, samen koken en lekker eten. Ook ben ik vrijwilliger bij de Zonnebloem. 

Ik heb de HBO verpleegkunde opleiding gedaan en werk al meer dan 25 jaar als verpleegkundige. In 2004 ben ik als praktijkverpleegkundige gaan werken in een huisartsenpraktijk. Ik doe dat nu nog 1 dag per week.

In 2018 ben ik gestart met de acupunctuuropleiding en aansluitend een jaar Chinherbs. Vervolgens heb ik de holistische leefstijlcoach opleiding gevolgd en in  2023 mijn diploma gehaald. Een hele reis, vooral een ontdekkingsreis naar mezelf. Liefdevol ontdekken waarom ik deed wat ik deed en hoe ik weer van binnen naar buiten kon leven in plaats van andersom. Het was letterlijk thuiskomen in mezelf.

Ik vind het contact met de mensen in mijn leven, zowel privé als in mijn werk inspirerend. Ieder heeft zo zijn eigen verhaal en ik word geraakt door de vele manieren waarop iemand kleine stapjes maakt in zijn eigen proces. En kijken naar de persoon als geheel en niet alleen maar naar de klacht. 

Ik geloof in een leven lang leren, ik heb hier enorm veel plezier in, ik ben nog lang niet klaar en heb nog volop ideeën voor de toekomst.

Kleine dingen met veel liefde…
Het gaat er niet om hoeveel we doen, maar met hoeveel
Liefde we iets doen. En het gaat er niet om hoeveel we
geven, maar hoeveel liefde we erin stoppen.
Voor God is niets klein.

——–MOEDER TERESA