HuisvanQi

Voeding en leefstijlcoaching

Als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk heb ik jaren voeding en leefstijladviezen gegeven naast alle andere consulten. Overgewicht, diabetes type 2 en hoge bloeddruk zijn een paar voorbeelden waarbij leefstijlverandering zorgt voor meer energie en minder medicatie.

Belangrijk vind ik dat we samen zoeken naar wat bij jou past als je met een hulpvraag komt betreffende voeding of leefstijl. Wil je gezonder eten of juist lekkerder in je vel zitten. Wil je afvallen, meer bewegen en je fitter en vitaler voelen? Neem gerust contact met me op.

Ik kijk samen met jou naar de energetische manier van voeding. Wat voor type ben je en hoe kun je ervoor zorgen dat je de voeding goed verteerd zodat je jouw lichaam optimaal voedt.

Dit is voor iedere persoon verschillend.

De Thermische werking van voeding op zowel lichaam als geest is heel belangrijk om de balans te vinden en te houden.

Zo zijn er voedingsmiddelen die verkoelend werken, zoals sla, komkommer, citroen en muntthee. Of juist verwarmend, zoals knoflook, ui, lamsvlees en rode wijn. Naast balans, kunnen deze eigenschappen inzicht geven in de oorzaak van een hoop klachten. Je kunt je misschien voorstellen dat het eten van sterk verwarmende voeding bij hitte klachten, zoals koorts, een hoge bloeddruk of agressie, niet echt bevorderlijk is. Terwijl deze voedingsmiddelen juist wel aan te raden zijn als je jezelf kouwelijk, vermoeid of futloos voelt. 

Naast gezonde voeding is het ook belangrijk voldoende te bewegen, goed te slapen en te kunnen ontspannen. Ook hierin kan en wil ik graag met je meedenken.

Een ontspannende massage of een aanvullende behandeling met acupunctuur en westerse kruiden, alles is bespreekbaar.

Binnenkort start ik met de opleiding voor leefstijlcoach waardoor ik jou nog beter kan coachen in de toekomst.

Maak gerust vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.